News

Know about market updates

Събарят нерегламентираните съоръжения по Черноморието

нерегламентирани съоръжения

Стартира събарянето на нерегламентираните съоръжения по Черноморието.

Подготовката за летния сезон по Черноморието тече с пълна сила, на територията на Несебър са регистрирани 230 незаконни търговски обекта, а 180 от тях вече са премахнати. На плажа “Слънчев бряг – Север” премахнатите временни обекти са с площ 1500 кв. м. – изявление от министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя уточни, че това е една от основните задачи, с които се наема Министерството – да установи и премахне незаконните обекти както по плажовете, така и във вътрешността на комплексите.

Това е само началото. След летния сезон ще продължи премахването на незаконни обекти, увери министърът.

Тя коментира и казуса с мидения плаж “Боруна” в курорта Лозенец, където беше предвидено да се строи заведение, но местните излязоха на протест с искане поставените основи на строежа да бъдат премахнати.

“Категорично там няма да има заведение, защото проверката показва, че координатите, които са представени в схемата, се разминават с реалното фактическо положение. Така че тази схема ще бъде отменена”, посочи Ангелкова.

Очаква се до месец работна група към Министерството на туризма да представи нов регламент за регулиране на къмпингите, така че да има ясни правила за къмпингуващите и тези, които искат да упражняват някакъв вид дейност, обясни още министърът.

Тя очаква ръст на туристите между 7 и 10% през лятото. Предварителни регистрации вече са направили туристи от Германия, Румъния, Русия, Израел, Полша, Великобритания, Чехия, Франция, Холандия.

Източник: investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

<-- 4539333 -->