News

Know about market updates

Tърсим жилище – ново или старо строителство да изберем?

Tърсим жилище - ново или старо строителство да изберем?

Когато търсим жилище ново или старо строителство да изберем?

Ново или старо строителство да изберем е може би един от най-често срещаните въпроси, които мнозина търсещи жилище си задават. Този въпрос, обаче определено не е с един и същи отговор за всички хора търсещи жилище, просто защото техните цели и намерения са различни. Едни търсят да закупят жилище за себе си и да го превърнат в уютен дом, други го правят с цел инвестиция и препродажба след ремонт или отдаване под наем и така стигаме до твърдението, че нито едното е по-добрия вариант, нито другото, защото и двете опции си имат своите предимства и недостатъци.

Tърсим жилище - ново или старо строителство да изберем?

Нека се опитаме да Ви запознаем с главните предимства и недостатъци на новите жилища, както и на старите.

На първо място погледнати нещата, като цяло един жилищен имот със статус „старо строителство“ ще Ви струва доста по-малко, отколкото един нов такъв. По правило у нас кварталите изградени преди време са с доста по-добра инфраструктура на района, добри транспортни връзки, балансирани зелени части от към площ и доста повече възможности за паркиране. В цената на старите жилища не се включват обикновено терасите, както това се прави при новите и заедно с площта на жилището и правата върху нея, се добиват и права върху част от земята.

От своя страна пък новите жилищни имоти са с придобито единствено право на строеж, но не и на притежание на земята, както и включват към цената си общи части ( стълбища, коридори, мазета, тавани, гаражи и т.н.). Новото строителство често се извършва с некачествени материали и бива забавяно дълго време, след като вече изплащате инвестицията си или сте я заплатили. Ново или старо строителство да изберем е въпрос на лична преценка относно обстоятелствата, в които се намираме.

Едни от основните предимства на новото строителство са модерните решения за дизайн и отворените, разчупени пространства, чрез които жилищната площ визуално се увеличава. При новите жилища всичко е максимално функционално с оглед на липсата на пространство и можете да променяте всичко в началото, което при старите жилища е свързано с много главоболия. Енергийната ефективност на новите жилища е по-добра, нищо че понякога материалите са некачествени!

Ново или старо строителство да изберем е въпрос на лична нагласа и собствено претегляне на ползите и недостатъците, лично за нас самите. Така, че решението е много индивидуално и определено не е универсално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

<-- 4539333 -->